Winkelwagen

24 september 2020
Een paar weken geleden vroeg een lieve collega of ik iets wilde schrijven over de werkvloer. We zijn een groot team geworden, werken met veel collega’s en andere disciplines samen, er staan verschillende belangen op het spel, de werkdruk is hoog. Soms best een uitdaging om dit in goede banen te leiden. Communicatie is hierin de spil wat mij betreft. Luisteren naar wat de boodschap is, open blijven staan voor elkaar, en elkaars verschillen.

De afgelopen dagen explodeerde social media, zelf zat ik ook met enige verbazing naar Jinek te kijken eergisteravond. Wat er volgde was de openheid van Diederick Gommers, die ondanks een verkondigde boodschap welke desastreus zou zijn voor de volksgezondheid, probeerde om een gesprek aan te gaan, te luisteren waar het wringt. Met ook de duidelijkheid voorop: je houden aan de maatregelen is voor iedereen echt noodzakelijk.
Persoonlijk werd mij gezegd door een vriend “respect voor de zorg, dat jullie iedereen behandelen, welke uitingen of gedragingen deze persoon ook doet” Inderdaad, de zorg is er voor iedereen.

Laten we samen met het volgen van de corona maatregelen, luisteren naar elkaar en open communicatie een wereld van verschil maken.