0

Winkelwagen

10 december 2020
Het duurt lang en voor sommige mensen té lang. Als deze crisis betekent “ietsje minder, maar ik heb het nog goed” of “het biedt mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen, mijn hobby’s eindelijk eens op te pakken of mijn huis te verbouwen” is het met kijken wat er nog wel kan en het besef dat een mens niet veel nodig heeft goed te overbruggen. Naast het gemis van dichtbij willen zijn met dierbaren natuurlijk. Maar als je gezondheid, je inkomen, je algemeen welzijn of verlies van dierbaren op het spel staan om maar wat voorbeelden te noemen dan duurt deze crisis wel heel lang, té lang. En heeft een hele hoge tol. 

Een niet wenselijke situatie die al te lang bestaat, daar gaat de rek uit. Dat weten we in de zorg maar al te goed – bezuinigingen en hoge werkdruk zijn al jaren aanwezig –  En dat er mensen zijn die dan de handdoek in de ring willen gooien snap ik. Of zich verzetten. Niet handig, wel begrijpelijk. Jarenlang hard werken om een mooi bedrijf op te zetten en dan alles weg door een covid crisis? Heel triest. Mensen in sociaal isolement. Gezinnen in financiële problemen. Mensen die wachten op uitgestelde zorg. (Familie van-) zieken en overleden covid patienten. 

Maar kop in het zand en alles overboord gaat ook niet. Het zorgpersoneel kán het werk niet neerleggen omdat het niet meer gaat. De gevolgen zijn niet te overzien als de maatregelen worden losgelaten. Nog vele malen meer mensen zullen in de groep met hele hoge tol belanden. 

Met uitzicht op het vaccin lijken we in het laatste loodje terecht te zijn gekomen, en zwaar is ie voor zoveel gedupeerden. Toch hoop ik dat daar zo min mogelijk nieuwe gedupeerden bij komen.

Hi! Leuk dat je komt kijken bij Strawberrie.

Op deze site vind je mijn schrijfsels, producten hiervan én creatieve artikelen uit de Strawberrie box bij elkaar.

Veel plezier en stuur me gerust een berichtje als je vragen hebt of interesse in een samenwerking.

Groet,
Sandra